Frank Koudijs

Frank heeft dit jaar een match met Buitenplaats Bergse Bossen.

Even voorstellen: Frank Koudijs uit Driebergen

Ik werk nu alweer een aantal jaren vooral met olieverf. Vaak werk ik heel precies, maar ik maak ook uitstapjes naar een wat lossere manier van schilderen.

Samen met mijn schildermaatjes heb ik verschillende technieken uitgeprobeerd.

Het schilderen ontdekte ik bijna 20 jaar geleden, toen ik van mijn vrouw een ezel en een schildercursus cadeau kreeg.

Na een paar jaar les, waarin ik met verschillende materialen en verfsoorten leerde omgaan, ontdekte ik het 3D-werken: een laag gips aanbrengen op doek en daarmee experimenteren. Reliëfs maken en die bijsnijden of juist verder opbouwen. Een soort boetseren op doek en dat dan weer schilderen.

Voordat ik begon met schilderen kon ik mijn creativiteit kwijt in mijn werk. Ik metselde vooral dieren in gevels van huizen en boerderijen. Ook vond ik het leuk om aparte bouwwerken te maken, zoals een bakhuisje met ronde ramen of een mooie brug. Ik heb mozaïeken gemaakt en (zelfgemaakte) kasten beplakt met collages.

In de map zitten voorbeelden van mijn werk, deels in opdracht uitgevoerd. Wil je met mij praten over het aanschaffen van een van mijn werken of denk je over een opdracht, neem dan gerust contact met mij op. Komen we er samen uit: prachtig. Zo niet, dan even goede vrienden.

Kunst beleef je met je gevoel, daar valt niet over te twisten.

Mijn contactgegevens: frankkoudijs@ziggo.nl of 06-53830107

Frank Koudijs

Het thema van DriebergenART dit jaar is vrijheid.   Het is de bedoeling dat de kunstenaar in samenspraak met de ondernemer een kunstwerk maakt met dit thema in gedachten.   Bij vrijheid denk ik altijd direct aan vogels. Spreekwoordelijk: zo vrij als een vogel…  
De keuze om een blauwborst te schilderen was snel gemaakt, omdat deze vogel ook in het logo van de Berge Bossen staat.              
Meer van mijn werk hangt links in de gang    

Delen met je netwerk?