Liz van Munster

In mijn jeugd was ik altijd al gefascineerd door licht, bepalend voor mijn keuze fotovakschool. Het verschil nu tussen fotografie en schilderen is natuurlijk dat het beeld groeit door verschillende materialen en technieken toe te passen, maar bovenal het contact tussen doek, materiaal, kleur en inspiratie.

Vaak begin ik zonder te weten wat ik ga doen, soms meen ik een duidelijk beeld te hebben maar in beide gevallen blijkt altijd weer dat het een proces is wat zichzelf vormt, waardoor ik iedere keer weer verrast wordt.

De fotografie, het zoeken naar ‘kaders’, het zoeken naar licht en contrast, en het schilderen blijkt nu een gelukkige combinatie voor mij.

In 2005 kreeg ik een reeks schilderlessen cadeau van een vriendin en er ging een deur open.

De eerste 2½ tot 3 jaar heb ik thuis geschilderd (soms tot diep in de nacht). Eindeloos heb ik geprobeerd me nieuwe technieken toe te eigenen, die later gewoon al bleken te bestaan, maar het was hoe dan ook mijn eigen ontdekking.

Tijdens mijn lessen bij Leo Dekker ben ik oude technieken zoals fresco, tempera (schilderen met eigeel en pigmenten, denk aan iconen) op het spoor gekomen en de eindeloze mogelijkheden deze materialen te verwerken in mijn schilderijen. 

Voor meer informatie zie Liz van Munster

contact

mail kunstenaar

Delen met je netwerk?

1 gedachte over “Liz van Munster”

Reacties zijn gesloten.