Sabines Atelier

2022 had ik een match met Yentl Kapsalon. Deze is gevestigd in één van de vier schattige witte huizen op de Traay. Die match is niet voor niets. Ik zocht een klein bedrijf, overzichtelijk ingericht en werkend vanuit een ambacht. De kapper en de goudsmid, beiden erop gericht om klanten nog meer in hun kracht te zetten en vooral ‘mooi’ te maken; passend bij jou als type en je imago.

Liefde voor het vak en het individueel contact maken voor mij de match compleet.

Over mij: Creativiteit loopt als een rode draad door mijn leven: breien, weven, verven en spinnen, mijn eigen kleding ontwerpen en vervolgens naaien. Op een dag, tijdens een avondworkshop met een aantal vriendinnen heb ik het ‘goudsmeden’ ontdekt. Een plat stuk zilver veranderen met warmte en zaag tot een hanger, die niet alleen blinkt maar ook mijn persoonlijke voorkeuren uitstraalt. De liefde tot het ambacht was geboren. Na een aantal lessen bij verschillende docenten heb ik mij verder ontwikkeld in het vak.

Niet meer met fijn materiaal zoals draad en stof maar met hamer, wals, vijlen en boormachines. Hard materiaal zoals zilver, titanium en (half)edelstenen verrijken mijn huidig leven en vormen een tegenhanger tot mijn zakelijke bezigheden als psycholoog, coach en docent.

Naast eigen werk vind ik het fijn om in opdracht sieraden te ontwerpen. De mooiste opdrachten zijn wanneer klanten met gedragen sieraden, vaak erfgoed, mij de vraag stellen om die om te vormen naar nieuw eigentijds sieraad. Daarmee verbind ik oud en nieuw.

Ik vind het hartverwarmend dat ik op die manier mijn creativiteit voor anderen mag inzetten.

Eén van deze creaties laat ik tijdens DriebergenArt zien.

Op mijn website Sabines Atelier vind u meer informatie.

Delen met je netwerk?

1 gedachte over “Sabines Atelier”

Reacties zijn gesloten.