Corona Update

Vanuit de commissie ontvingen wij een vraag en opmerkingen over het wel of niet door laten gaan van Driebergen Art dit jaar.

Het klopt, dat blijf thuis het mantra is en blijft vanuit de overheid. Maar juist de ondernemers en de cultuursector hebben het zwaar, en kunnen alle hulp en aandacht gebruiken die mogelijk is. Daarom staan we in nauw contact met de gemeente, om elke week bij te sturen op de activiteiten in de winkelstraat.

Elke deelnemende kunstenaar kan in overleg met de ondernemer veilig zijn/haar werk brengen, en etalage kijken kan prima in alle veiligheid, zoals het publiek nu ook, gelukkig voor de ondernemers, aankopen doet. Stel je voor dat iedereen online gaat shoppen, dan is er volgend jaar geen winkelstraat en geen Driebergen Art meer.
Wij hebben dan ook in goed overleg besloten, dat zolang de gemeente het licht op groen heeft staan voor activiteiten als deze, waar geen groepen mensen bij elkaar komen, Driebergen Art te laten doorgaan, maar wel de opening en Petit Montmartre af te gelasten. We voldoen dan aan alle maatregelen die de gemeente van ons vraagt.