Elisa Redeker

Elisa heeft een match met Bakker Bart.  Toen ze bezig ging met het thema vrijheid, werd het ook een kleine knipoog naar de wachtrij op zaterdag bij de bakker.

Ik heb een brede interesse op het gebied van ‘zelf maken’. Ik vind het boeiend om te achterhalen hoe iets gemaakt is. Een aantal technieken leer ik de kinderen waarmee ik werk. Zelf ben ik altijd blijven tekenen en daarna gaan schilderen waarin ook mijn eigen stijl ontwikkelde.

Mijn werk is kleurrijk en vrolijk. Lichtvoetig en simpel. Gebruik makend van mixed media.

Voor het thema vrijheid ben ik op een ‘makkelijke manier’ gaan tekenen. Het zijn tekeningetjes uit de losse pols van vrouwenhoofdjes geworden die zijn gemaakt in een vloeiende beweging met Oostindische inkt op heel dun papier. Hierdoor doet het werk ook wat denken aan een ‘handschrift’. Maar toch ook aan de rij wachtenden op zaterdag bij de bakker.

 ‘Het is de fascinatie voor het proces om zelf te maken’.

Delen met je netwerk?