Johan Muis

Johan Muis (1955) is begonnen als leraar basisonderwijs. Hij heeft zich hierna gespecialiseerd in het kunstonderwijs, heeft de opleiding Handvaardigheid gevolgd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Momenteel is hij werkzaam als docent beeldende vorming op een middelbare school.

Elk materiaal heeft zijn specifieke mogelijkheden en uitstraling. Hij werkte eerst uitsluitend met keramiek en zocht daarin de grotere vormen zoals vazen en schalen. Diverse kleisoorten en pigmenten gebruikte hij door elkaar om een oppervlak te krijgen dat past bij de vorm en dat dan door kleuren wordt ondersteund.
In de laatste tijd heeft vooral ook hout zijn belangstelling en uit hij zich daarmee. Hij zoekt naar expressie van menselijke gevoelens en emoties en werkt graag met groot materiaal. Hierdoor spreekt zijn werk duidelijker aan en maakt “grote” indruk.
De inlandse houtsoorten zoals walnoot, appel, pruim, taxus en andere hebben daarbij zijn voorkeur en dienen uitstekend zijn doel.

Benieuwd naar nog meer werk van Johan klik op de ze link voor de Website van Johan Muis

Delen met je netwerk?