Janet Borghuis

Janet had een match met de Albert Heijn

‘Natuurlijk Verbeelden’ is mijn grafisch atelier. Ik maak hoogdrukken (linosnedes en kartondrukken), zeefdrukken, monotypes en soms diepdrukken (etsen of droge naald).

Voor mij is altijd en overal iets te zien: vormen, vlakken, lichtval, tinten, contrasten. Grafisch kijken dus en binnen of buiten ‘de ogen vol krijgen’. Daarnaast zijn bijzondere ervaringen of teksten inspiratiebron. Ik zet ze om in een grafisch beeld. Mijn werk is licht, kleurrijk en luchtig.

Een leven lang creatief omzwerven deed mij uiteindelijk als een blok vallen voor grafiek. Het handmatig ambachtelijke, gecombineerd met techniek en creativiteit past geweldig. Alles doet mee: handen, hart en hoofd. Steeds de verwondering wat dit oplevert. Afdrukken maak ik in een serie van vier tot acht stuks. Geen enkele afdruk is precies hetzelfde als de vorige. Het beeld ontstaat organisch. Bij toeval, of doelgericht gepland. Allemaal prachtig.

www.natuurlijkverbeelden.nl

Delen met je netwerk?