Janet Borghuis

En heb in 2023 een match met makelaar Vierhout

Het mooie aan grafische kunst vind ik het combineren van inspiratie, ontwerpen en beide vervolgens uitvoeren met ambachtelijke technieken. Dat vind je alle drie terug in mijn hoogdrukken (linosnedes en kartondrukken) en zeefdrukken: een grafisch beeld laat duidelijke contouren zien en randen rond vormen en vlakken. Soms maak ik ook monotypes en diepdrukken (etsen of droge naald).
Het meeste werk is kleurrijk, licht en luchtig, figuratief en organisch. Mijn grafisch atelier heet dan ook Natuurlijk Verbeelden.
Elk beeld wordt afgedrukt op een handmatige pers, in een serie van vier tot acht stuks. Geen enkele afdruk is precies hetzelfde als de vorige.

Heb jij een bijzondere foto van een dierbare plek, landschap, gebouw, persoon of dier? En wil je die zien omgezet in een grafisch kunstwerk? In opdracht maak ik een vertaalslag naar een linosnede of monotype. En voor een workshop linosnijden kun je bij mij terecht. Kijk op mijn website voor meer info.

www.natuurlijkverbeelden.nl

Delen met je netwerk?