Trudie van Haaster

Trudie van Haaster – Zij won in 2022 de Hans Nijhofprijs met het kunstwerk “Zien” en is dit jaar verder gaan werken met dit thema. 

In mijn onderzoek met het Thema “Zien”  werd steeds duidelijker dat het oog de grens is tussen mijn binnen en buitenwereld. Vanuit welke context kijk ik naar de wereld.
Het is mijn beleving die invult en kleurt. Het oog zelf is objectief.


Trudie van Haaster heeft een theatrale fysieke achtergrond (o.a. Grotowsky) en werkt inmiddels als autonoom beeldend kunstenaar met een voorliefde voor textiel als medium. Voor haar werk maakt ze veel gebruik van textiel restanten en materialen met een een verhaal.

Ik werk graag met textiel maar ook klei, ritsen, ijzerdraad, brillen, oud ijzer. Ik kan geïnspireerd worden door verroeste spijkers, of als ik een modelbouwwinkel inloop door de schroefjes en moertjes.

Materiaal leren kennen, de taal ervan te ontdekken, en mezelf daarin te kunnen uitdrukken is mijn drijfveer.  Deze zoektocht boeit en inspireert me.

Trudie van Haaster
✉ trudievanhaaster@gmail.com
☎ 06 42159009

WEBSITE

Delen met je netwerk?