Winkeltheater

winkel + theater = Winkeltheater

Het Winkeltheater staat in het centrum van Driebergen, omringd door meer dan 80 winkels, met veel zelfstandige en unieke winkels. Onze buren zijn een drogist, een bloemist en twee kledingwinkels. Met het Winkeltheater maken we de Traaij nog exclusiever!

Het Winkeltheater is zowel winkel, als theater. Kinderen en volwassenen uit de regio krijgen de kans om dichtbij en met veel persoonlijke aandacht hun eigen talenten te ontwikkelen:

  • Een vaste leslocatie voor dertien klassen in toneel, zang, dans en film.
  • Schoolklassen kunnen nu met één klas tegelijk op bezoek komen en in een intieme setting theater beleven.
  • Regelmatig openen we een tijdelijke winkel die die op dat moment iets toevoegt aan de winkelstraat. Zo openen we dit jaar bijvoorbeeld met Sinterklaas een gedichtenwinkel.
  • Na een uitbouw in de herfst van dit jaar, krijgt ook de begeleiding van passend onderwijs een plek in het Winkeltheater.

“Ieder kind is een kunstenaar.
De uitdaging is om dat vast te houden
als je ouder wordt.” 

–  Pablo Picasso

Het Winkeltheater is sinds de oprichting in 2010 uitgegroeid tot een platform voor amateurkunst. Sinds 2016 zijn we gevestigd op de Traaij. Er zijn lessen cross-overprojecten binnen de disciplines theater, film, dans, muziek en beeldende kunst. Bekijk het cursusaanbod.

Ontwikkel je eigen ideeën
Heb jij een plan voor een voorstelling, cursus of onderzoek dat je wil doen? Zoek je hulp bij de realisatie van je project of het aanvragen van subsidie? In samenwerking met Stichting Heuvelrug Theater kunnen we je helpen om je plannen te realiseren. Voorbeelden van lokale initiatieven zijn o.a. de podcast Draken en Duinen en de zomercursus fotografie voor jongeren.  

Traaij 76a
3971 GR  Driebergen

info@winkeltheater.nl
+31 (0)6 – 1077 5240
winkeltheater© – 2020

Delen met je netwerk?