Marijke Prins Schilderijen

Ik schilder en ik ben tuinontwerper. Beide disciplines hebben voor mij veel raakvlakken. Het is altijd een zoektocht naar het gebruik van kleur, compositie en technieken om het schilderij of tuinontwerp sprekend en krachtig te maken. Als tuinontwerper en natuurliefhebber ligt mijn fascinatie bij het schilderen van geabstraheerde landschappen en geabstraheerde bloemen. Het gaat mij niet om de werkelijkheid, maar het gaat veel meer om sfeer en impressie. Ik schilder het landschap zoals ik het in mijn hoofd heb.

Marijke volgt regelmatig workshops bij bekende landschapschilders en geeft schilderles in haar eigen atelier in Houten. Marijke is lid van KODH, het platvorm voor beeldend kunstenaars uit Houten e.o.

Ik vind het een leuke uitdaging om voor de etalage van Top tot Teen nieuw werk te maken. Van Top tot Teen werkt volgens de kleurenleer van de vier seizoenen. Dit is een mooi uitgangspunt voor een geabstraheerd bloemenschilderij gebaseerd op wellicht de lente of de zomer!

www.marijkeprins.nl

marijke.prins@ziggo.nl

Delen met je netwerk?