Marchien Vergunst

van ruwe steen tot beeld

Beeldhouwen is sinds een aantal jaren mijn grote passie geworden.

Ik werk met verschillende steensoorten, zoals speksteen, albast, serpentijn en seleniet. Het is elke keer weer een avontuur om met ruwe steen om te gaan, want elke steen is bijzonder en beschikt over specifieke eigenschappen. Als beeldhouwer probeer je er ruimtelijk vorm aan te geven door er steeds iets vanaf te halen. In de grote verscheidenheid in materiaal en kleur vind ik mijn inspiratie voor het creatieve proces van vormgeven. Door handmatig hakken en raspen speel ik in op de constante veranderingen in structuur en kleur van de steen. Creativiteit in vormgeving en de vrijheid daarin bepalen tenslotte het eindresultaat. De beelden die ik maak kunnen zowel abstract als figuratief zijn.

Hieronder een beperkt overzicht van mijn werk.

Delen met je netwerk?

1 gedachte over “Marchien Vergunst”

Reacties zijn gesloten.