Diederik Grootjans

Ik schilder al een kleine veertig jaar, met veel plezier. Mijn schilderstijl is fotografisch-impressionistisch  en de onderwerpen zijn bijna altijd alledaags: fietsen, stadsgezichten met kruispunten, auto’s en stoplichten, landschappen , zelfportretten en naakten. In 2013 maakte ik een serie getiteld ‘mijn generatie’ ; een zestigtal schilderijen van de rompen van mannen en vrouwen van mijn eigen generatie. In 2019 presenteerde ik een serie schilderijen getiteld ‘Ontbijt in Nijmegen” ; taferelen van ontbijtende mensen. Sinds Januari 2021 verschijnt er wekelijks een artikel met tekst en twee schilderijen, getiteld ‘de lunchpauze’ in de stadseditie van de Gelderlander; twee schilderijen zowel van de werkzaamheden als van de lunchpauze binnen een bedrijf of instelling. Kortom; steeds het gewone….

Hier een aantal voorbeelden van de werken van Diederik Grootjans

Een dag in de week maak ik in het Amalia kinderziekenhuis  schilderijen voor de patiënten , in navolging van de decoratieschilderingen die ik op de muren heb aangebracht. ( 2007 -heden)

Voorts maak ik kinderdecoratieschilderingen voor ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede, het Maasziekenhuis te Boxmeer en in de Maartenskliniek te Nijmegen.

2016 – 2020 workshops voor leerlingen en publiek  The Big Draw Nijmegen.

Gedurende de maanden april – september schilder ik veelvuldig bij bruiloften !

Ik verzorg de schilderbegeleiding voor de deelnemers van Arttics ( via het RIBW)  tot 2020,en van het Unit Atelier Nijmegen, tot op heden.

Diederik Grootjans (1960)
Mail
woonachtig te Nijmegen

Bezoek de website van Diederik Grootjans voor meer informatie

Delen met je netwerk?