Leone Zielhuis

Inhoud werk:
Het onderbewustzijn van de mens is een onuitputtelijke bron. Voorstellingen, gedachten, herinneringen of motieven die in het onderbewustzijn worden opgeslagen hebben vaak invloed op onze reacties en gedrag. Ze spelen een belangrijke rol bij ons dagelijks ‘doen en laten’, letterlijk en figuurlijk .

De stroming en de botsingen die je in mijn werk ziet gaan over twijfels en dilemma’s in dat onderbewustzijn. Als metafoor gebruik ik vormen uit de onderwaterwereld. Dansend zeewier, deinende plantjes op beweging van water, cel achtige beestjes, koraal en kwallen. Deze dingen onder water zijn voor mij een inspiratiebron die dat abstracte onderbewustzijn concreter vormgeven. Mijn onderbewustzijn – dat ook ‘s nachts zwoegt – laat zich nauwelijks vangen in letterlijke beelden. Het is wel altijd in beweging en gaat buiten de grenzen van de lijsten en papier verder door….

Net als de seizoenen en het leven onder water zijn gegevens zoals groei, bloei, rijpen en afsterven aan de orde van de dag. Ons leven blijft niet zoals het is, alles verandert continu. Deze thematiek boeit mij al jaren en daar schilder ik graag over.

Als ondergrond vind ik het fijn om op dik /karton te schilderen/tekenen. Mijn stijl is intuïtief en op dik papier kan ik snel en direct werken. Ik gebruik doorgaans diverse materialen door elkaar; pastelkrijt, acryl verf, houtskool, kleurpotloden.

Korte achtergrond kunstenaar Leone Zielhuis

In 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten (Utrecht) als 1e graad docent en autonoom beeldend kunstenaar. Tevens heb ik naast mijn werk altijd cursussen en workshops gegeven in de regio Utrecht, o.a. in buurthuizen en in eigen atelier. Sinds ik vorig jaar een atelier huur in Zeist ben ik weer aan de slag met eigen werk en geef ik geen les meer.

Email adres van Leone Zielhuis;
leonezielhuis@gmail.com

Delen met je netwerk?