Nieuwsbrief maart 2021

We gaan eraan beginnen! Het organiserend comité van Driebergen Art heeft vergaderd en besloten: we gaan er gewoon aan beginnen! We gaan weer een Driebergen Art voorbereiden, alsof er niks aan de hand is. Die vrijheid nemen we gewoon.

Petit Montmartre 2019

Allereerst is het natuurlijk van belang, dat we met elkaar afspreken, wanneer Driebergen Art gaat plaatsvinden. We hebben gekozen voor de periode van 4 tot 22 september. Hiermee hopen de coronagolf getemperd is en we dan meer vrijheid hebben om jullie creaties te bewonderen. Kortom: we rekenen op een drukke winkelstraat tegen die tijd.

Het thema van Driebergen Art dit jaar is ‘Vrijheid’.

En dat wil niet zeggen dat we je zomaar loslaten, dat we onverschillig zijn. Voor ons betekent vrijheid verantwoordelijkheid en vertrouwen. Deze twee zaken leggen we in jouw handen met dit thema.

Uiteraard bent je vrij om je eigen materiaal te kiezen. Kies ook vooral je eigen formaat en techniek. Voel je vrij om met het thema om te gaan zodat je er gelukkig van wordt.

Wat betekent vrijheid voor je?
Wat wilt je de Driebergse passant vertellen over dit thema?
Voelt vrijheid als ruimte, of ervaart je beklemming door een teveel aan keuzes?
Zijn er grenzen aan vrijheid, of is vrijheid juist grenzeloos?

Kortom; wij kozen voor een thema vol dilemma’s en persoonlijke keuzes. Dat zien we graag terug in de etalages van Driebergen Rijsenburg.

Heb je direct al zin om te beginnen? Geweldig. Vergeet niet om eerst je match te maken, met één van de ondernemers. Daarbij gelden weer een paar regels:

  • Maak een match met een ondernemer waar je nog nooit eerder hebt geëxposeerd, en bespreek met hem/haar wat er kan en mag in de etalage
  • Elke ondernemer heeft maar een match met 1 kunstenaar en andersom
  • Als je een match hebt, geef je die aan ons door op 3bergenart@gmail.com
  • Maak je eigen pagina aan op de website van Driebergen Art (Hulp nodig? mail ons, Joyce helpt je graag!)

Binnenkort gaan we meer vertellen, over hoe het programma eruit gaat zien, wat we nog meer aan activiteiten ontplooien, en waar we je hulp bij nodig hebben

Maar eerst nog even dit: we hebben nog een prijsvraag, een wedstrijd, een uitdaging voor jullie. In 2019 hebben we de Nachtwacht geschilderd met de kinderen ( en een paar volwassenen ) Dit jaar willen we weer zo’n groot doek gaan beschilderen. Dus we hebben weer een lijntekening nodig, een soort kleurplaat, die we kunnen opblazen tot 4 x 2 meter. Het thema weet je inmiddels. Dus dien je idee in, ook op 3bergenart”gmail.com, de jury kiest eind mei uit alle inzendingen de plaat die we met de kinderen gaan inkleuren

Delen met je netwerk?